sâmbătă, 31 decembrie 2011

Inainte de sfarsit

"Lasa sa se sfarseasca ceea ce este spre sfarsit! N-are rost sa culegi florile imprastiate dintr-o ghirlanda rupta."



Astazi m-am uitat pe geam si am privit soarele apunand pentru ultima oara in anul acesta. Cumva, stiam ca avea sa fie un moment deosebit, insa nu am fost tocmai coplesita de solemnitatea clipei. Ce a fost a fost, iar razele acelea vor mai straluci din nou maine, indiferent ca este anul 2011 sau 2012, cu aceeasi culoare, lumina, poate chiar aceleasi secunde agatandu-se de intuneric. Nici daca as incerca sa gandesc altfel nu as reusi, caci nu a mai ramas in mine nici un strop de viata sa se bucure, mai ales de un lucru ca acesta.
As putea oare sa sper ca aceasta trecere dintre ani, aceasta noua granita peste care vom pasi cu totii la miezul noptii, cu paharele de sampanie in maini, capetele ridicate radiind a fericire, a optimism, a placere si a sete de viata ar putea intr-adevar sa atraga atentia zeilor ce ne zugravesc destinele pe sub valul de-ntuneric? As putea sa sper intr-o mai redusa lipsa de imaginatie in ce priveste imaginea viitorului ce se lasa asteptat? Poate. Cifrele ce alcatuiesc noul an se anunta a fi magice, asezate sub pecetea unui destin deosebit, mai tragic poate, dar deosebit. Sa speram ca astrele s-au inselat totusi inca o data, iar cand gongul va batea la ora decisiva, inca vom mai fi aici, cu picioarele pe pamantul indragit si alaturi de oamenii pe care ii iubim.
Caci nimic nu poate fi mai placut si mai linistitor in ajunul unui astfel de moment decat o mana draga stransa de a noastra, promitand sa mai fie acolo pentru mult timp. Macar pentru asta, in numele unei iubiri pur umane, sa inchinam paharele si sa o spunem din suflet: " La multi ani!"

6 comentarii:

  1. La Multi Ani!...te strang acum in gand de mana vesnica ce va realiza de fiecare data capodopere inaripate in cerneala.

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI ! cu sanatate, cu fericire si cu multa lumina .

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti doresc de la noul an sa-ti aduca in primul rand sanatate , apoi sa fie exact asa cum vrei tu , plin de bucurii si de realizari si nu in ulimul rand liniste sufleteasca . LA MULTI ANI !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani!! :)
    Numai bine, multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani:)! Daca nua vem macar o farama de speranta, atunci ce ne mai ramane?

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani tuturor si va multumesc pentru urari! Sunt frumoase si pline de suflet..
    Lexi: Amintirile probabil. Mereu ramane ceva.
    Andreea: te strang de mana inapoi, draga mea, si-ti indragesc cuvintele speciale!

    RăspundețiȘtergere