miercuri, 30 mai 2012

Disease

It's a disease.
"Now I know what loneliness is, I think. Momentary loneliness, anyway. It comes from a vague core of the self - like a disease of the blood, dispersed throughout the body so that one cannot locate the matrix, the spot of contagion."

Bolnava de singuratate sunt?... Nebuna sunt. Nu e asta.
E ceva in aer - un virus - o boala periculoasa, murdara, neidentificata, care ne innebuneste pe toti. Vad oameni chircindu-se fara aer in spasme puternice, intr-o indoire nefireasca a trupului grabit sa se elibereze de ceva. O tuse neincetata, un val de aer cald izbucnind zgomotos din piepturile noastre, sufocandu-se in plamanii infierbantati si stralucind in ochii rosii. Ne-am pierdut in drumul impiedicat catre pamant, ne-am pierdut caldura corpului ce ne strangea in noi, adanc in stomacul ce acum se frange ca un ghem de ate ud, inundat de acid, de usturime, de sarat. Ne-am pierdut vederea in pupilele curios de negre, de dilatate in ochii umezi ce parca ne musca, in deschiderea lor cu gene ca niste gheare lungi si ascutite cascandu-se pe margini, de pleoape, de pielea fleasca de pe obrajii lipsitit de viata. Ne-am pierdut o tampla, ne-am zgariat in fire de par, ne-am pierdut capul intr-un gol in care tipa surd-o voce de nebun, ne-am pierdut corpul aruncat acum pe trei dale de piatra reci.
Ne-am pierdut.
Si e frig, atat de frig. Si ceva izbucneste din gatu-mi usturator, si nu e vocea, ci un urlet, ca de animal, strain, asa cum il privesc de departe, in trupul zvarcolit de suspine neomenesti. Se zbate intr-un ultim galgait cu stropi, sa strige durerea ce-l incearca de atata vreme, si a carei cauza inca n-o cunoaste. E frig, si caut sa ma ridic, dar membrele ma trag grele-n jos si mi le-nteapa furnici albe pe sub piele, si mi le-ntind, cautand cu o ultima sfortare sa imi pun trupul la perete si sa ma ridic intr-un picior, pe varfuri, sa gust nebuna din placerea unei intinderi stranse intre coapse. Dar ma dor in incheieturi ca si cum ar vrea sa se desfaca, si ma chircesc de durerea lor si vreau sa le deznod de mine, si vreau sa ma eliberez de toate...

6 comentarii:

  1. Si daca viata iti da singuratate.. de ce sa nu profiti?
    Foloseste-te de ea cat inca o ai.. chiar acum faceam un eseu despre "Cunoasterea de sine"..
    Ai putea sa incerci sa nu mai fi cine ai fost.. si sa fi cine esti.
    Cunoaste-te pe tine si iubeste-te.. invata acum despre tine si despre lume.. despre arta.. despre orice.. profita de singuratate, cat inca o ai.. e liniste si bine. E pace si armonie. E tristete si durere, dar tu esti inca aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...incerc. crede-ma, asta fac zi de zi - traiesc dintr-o incercare nereusita de a realiza ceva, de a insemna ceva, daca nu pentru mine, macar pentru o alta fiinta. omeneasca preferabil.

      Ștergere
    2. nu cred ca incercarea ta e nereusita. insemni nu doar ceva, ci mult.

      Ștergere
  2. de ce e asa?de ce e totul asa?:(

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am o alta viziune asupra singuratatii si doar mi-o exprim , sper sa nu se inteleaga altceva .
    Eu cred ca D-zeu alunga singuratea unei persoane atunci cand aceasta persoana este pregatita sa evadeze din spatiul singuratatii .

    RăspundețiȘtergere