duminică, 20 martie 2011

Dupa ce voi scrie

"Uneori gandeam ca ultima pagina din cartea mea va fi si ultima pagina din viata mea, si ca atunci cand se va sfarsi cartea ma voi sfarsi si eu, o rafala puternica de vant va matura camera, luand paginile si raspandindu-le, si cand aerul se va limpezi de falfairile filelor albe, in camera se va instapani din nou tacerea si scaunul pe care sezusem eu va fi gol."
                                                                                  Nicole Krauss - "Istoria iubirii"

6 comentarii:

  1. Ah, ultima pagina... ceea ce citesc eu intaia oara cand deschid o carte. Pt mine, ultima pagine, inseamna inceputul

    RăspundețiȘtergere
  2. incepe sa ma atraga din ce in ce mai mult aceasta carte

    RăspundețiȘtergere
  3. Uneori sfarsitul, e un nou inceput ...

    RăspundețiȘtergere
  4. @P.: Si eu am avut intr-o vreme obiceiul asta. E bolnavicios, sa stii! Nu mai apuci niciodata sa gusti suspansul si placerea de a urmari actiunea in cursul ei normal, in care a fost gandita. Acum ma abtin cu greu sa nu mai citesc sfarsitul unei povesti, pentru a ma bucura de ea la maxim. Poate ar trebui si tu sa incerci. Viata nu e asa de previzibila cand nu ii cunosti sfarsitul.

    @Nymphetamine: :) pai ar fi si cazul.

    @Andreea: Cu siguranta. Dar uneori suntem prea deprimati, prea sfarsiti ca sa vedem asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Rosaline, si eu citesc uneori sfarsitul sau rasfoiesc inainte sa vad ce se mai intampla. Face parte din noi, pentru ca suntem oameni. Suntem curiosi. Si apropo, cred ca o sa ma apuc sa citesc cartea asta, imi plac mult fragmentele pe care le-ai selectat din ea. O seara placuta iti doresc! ^^

    RăspundețiȘtergere
  6. Cata, ai dreptate. Curiozitatea este ceva specific uman. Mereu ne grabim si vrem sa aflam totul mai repede. Ma bucur ca te atrage cartea:)
    Si tie iti doresc o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere