luni, 5 martie 2012

The screaming of the lambs

"H: You still wake up sometimes, don't you? You wake up in the dark and hear the screaming of the lambs.
C: Yes.
H: And you think if you save poor Catherine, you could make them stop, don't you? You think if Catherine lives, you won't wake up in the dark ever again to that awful screaming of the lambs.
C: I don't know. I don't know."
 Citat din "Tacerea mieilor"

Nu este oare si ceea ce facem noi de fiecare data? Nu este oare ceea ce fac eu acum? Nu incerc, salvand o sansa, sa ma amagesc ca, macar prin aceasta, voi putea sterge tot ce-a fost si o voi putea lua de la capat?

Nu asta incerc dorindu-te pe tine? Si asta nu inseamna oare ca eu de fapt nu pe tine mi te doresc, ci viata pe care as putea-o avea, fericirea, sentimentul simtit langa tine? Nu fiinta, ci faptura ta. Asta imi doresc oare?

Nu stiu. Si nu vreau sa stiu. Pentru ca, daca m-as gandi fie si pentru o singura clipa ca ar putea fi asa, m-as dobori iremediabil si nu stiu cand as mai putea gasi o alta ocazie sa ma ridic. Mi-as uri fiinta egoista ce nu a stiut niciodata sa iubeasca si nu merita, poate, sa te iubeasca pe tine caci nu va sti cum sa o faca. M-as uri pe mine daca te-as folosi pe tine spre a putea sa fac acest biet suflet sa simta...

Si totusi, ce imi spun gandurile noaptea cand ma trezesc tipand, ce imi cere trupul tremurand, ce imi cere sufletul cand ma trezesc cu imaginea ta in minte si nu imi mai trebuie nicio raza de soare dimineata pentru a avea lumina necesara pentru a ma linisti?
Nu stiu. Si nu vreau sa stiu.

7 comentarii:

  1. ''Nu stiu. Si nu vreau sa stiu.''
    Uneori ne dorim cu adevarat sa fim nestiutori..

    RăspundețiȘtergere
  2. maine voi recupera citind fiecare rand, cu o cana de ceai verde :).

    RăspundețiȘtergere
  3. ...dar nebunia asta de cunoastere, uneori duce la distrugere sau autodistrugere...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vrut sa vin cu ceva in completare , dar TIC!TAC! mi-a luat-o inainte : Uneori este mai bine sa fim nestiutori .

    RăspundețiȘtergere
  5. vreau si eu sa citesc cartea asta :( abia astept sa termin cu tampeniile astea pt bac si sa pot citi ce-mi place mie :X

    RăspundețiȘtergere