miercuri, 14 august 2013

Tu nu esti ingerul meu


13-08-2013
Buzele ma dor asa de tare incat nici nu le mai simt.
Degetele amortite se ridica sa le atinga, moi si mari asa cum si le aminteau, dar nu simt nimic sub atingerea lor.
Buzele ma dor asa de tare incat nici nu le mai simt.
Se musca singure pana la sange, mestecand in gol bucati de carne, bucati din mine, in lipsa de alte buze pe care sa le ...muste.
Buzele ma dor asa de tare incat nici nu le mai simt.
Se musca singure si se inghit pe sine, inghitindu-ma pe mine inauntrul lor – inauntrul lor – facandu-ma sa dispar, asa cum mi-am dorit de atata timp.
Buzele ma dor asa de tare incat nici nu le mai simt.
Se intind noaptea dupa alte buze, dar nu gasesc sa muste decat perna. Ma intind noaptea dupa tine, ma rostogolesc spre tine, ma invelesc cu mana ta, cu plus... – mana ta... Ma invelesc... cu o idee de tine. Daca asta e tot ce pot primi. Imi e suficient
Buzele ma dor asa de tare incat nici nu le mai simt.
Dragostea ma doare asa de tare incat nici nu o mai simt.

Diluare: 

Iti mai amintesti de mine ? Ah – nu ? Nici eu.
Mint. Imi amintesc. Imi amintesc ultimele cuvinte, ultima privire, ultimul zambet sincer – imi amintesc totul. Numai ca e de parca ar fi fost in alta viata, asa de mult timp pare sa fi trecut...
Iar eu sunt inca acolo, pe caldaramul rece, in acea bucata inexistenta de viata care continua sa existe inauntrul meu, in mintea mea, si ma uit la tine.
Nu as putea spune ca te astept, pentru ca n-ai sa mai vii.
Dar as putea spune ca ma uit la tine, pentru ca, in mintea mea – nu am/ai plecat niciodata – iar eu sunt aici, uitandu-ma la tine, si oftez. Sunt linistita.

Imi e dor de tine. Te iubesc – ce cuvinte proaste.
Si daca ti-as spune intr-o zi cu adevarat ce simt, oare mi-as da seama ca nu asta este – nu astea sunt cuvintele care intruchipeaza sentimentele mele – oare, pe momentul rostirii lor, ar capata pe data alta forma – iar dorul s-ar transforma in « m-am plictisit de tine », iar iubesc-ul in « te dispretuiesc. » Nu m-ai uri atunci ?
Sau poate imi esti doar prieten. Mana ta se intinde dupa a mea sa o calmeze, nu sa o mangaie. Buzele sa ma pupe prieteneste a intelegere, bataia pe umar sa ma incurajeze. Imbratisarile sa apropie doua inimi simple de copii, de oameni – nu de suflete indragostite – de ingeri.
-          Tu nu esti ingerul meu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu