marți, 7 decembrie 2010

Intrebarea iernii

Urasc iarna asta. Ma face sa ma simt asa rece, asa pustie, ca si cum orice suflu cald a disparut din mine. Imi lipseste speranta, iar increderea s-a dezlipit ca un autocolant de mine, asa cum a fost fixata asta-vara. Toamna a fost un preludiu. Chinul abia acum incepe.
De ce imi fac asta? De ce nu pot sa fiu vesela si bine-dispusa in acest anotimp cum am fost si in celelalte? De ce simt ca frigul ma cuprinde cu o umezeala rece, neplacuta care ma face sa tremur de dezgust si sa caut caldura in incaperile inchise unde caloriferele incarca aerul cu ceva artificial. Cu ceva inchis. Ma face sa simt aversiune. Nu a fost intotdeauna asa. Uneori, plimbindu-ma pe strazile imbracate in zapada alba, batuta de pasi si roti de masini, cu norii suri fulguind linistit deasupra mea, chiar m-am simtit bine. Am simtit ceva familiar in aerul acela rece, incetosat de caldura trupului meu. Era "acasa" in iarna copilariei mele. Acum...nu mai stiu cand e "acasa" in aceasta iarna rece. E prea frig. Prea umed. Prea rece.
O intrebare pluteste in aer, scrisa parca in crengile uscate ale copacilor sau ale fulgilor usoare ce vor veni. Voi cauta raspunsul in zapada.
Il voi cauta pe geamurile ude, aburite.
Il voi cauta in cantul melodios de sarbatoare si in globurile colorate jucaus ale bradului de Craciun.

8 comentarii:

  1. Da, cum ai spus si tu, nu-ti pierde speranta! frumos scrii, super melodii... si multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar daca "acasa" este departe uneori si timpul acela nu va ramane decat in amintiri, totusi iarna va trece, la fel si cea din sufletul tau.

    RăspundețiȘtergere
  3. gandeste-te ca iarna-i acel anotimp in care ai vacanta, te intalnesti cu prietenii (colinda si altele), ajungi acasa, te schimbi in ceva cald si uscat, bei o ciocolata fierbinte, si... alte elemente de atmosfera :P

    cand se topeste zapada si se face ca un noroi, atunci abia e nasoala iarna...

    RăspundețiȘtergere
  4. Priveste un alt aspect si nu te lasa influentata de de frigul iernii ...eu, desi ador zapada, de 4 ani nu ma pot bucura de ea. Mi-e dor sa simt fulgii de nea topindu-se in palma mea, mi-e dor de "acasa" de strazile inzapezite . Decat umezeala si frigul ploilor ce nu se mai opresc cu saptamanile , mai bine umezeala ce o da mantia de zapada !!!
    Iubeste iarna , si fi asemeni fulgilor de nea , razleti si jucausi !

    RăspundețiȘtergere
  5. ce frumos spuneti! as vrea sa fiu asa...jucausa precum fulgii de nea, plina de speranta, sa ma bucur de prieteni si de o cana calda de ciocolata calda in serile reci...dar este ceva care ma impiedica sa o fac.O sa mai scriu despre asta ca sa inteleg mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  6. "dar este ceva care ma impiedica sa o fac"
    there always is

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate "acasa " e in tine , dar e intr-un glob pe care ti-e "teama sa-l scuturi"...

    RăspundețiȘtergere