duminică, 12 decembrie 2010

Printr-un simplu parfum

Parfumul hainelor ei mi se impregnase in piele, influentand mirosul ei obisnuit de vanilie topita. Ma facea sa ma simt speciala, plina de incredere, ca si ea. Cineva m-a intrebat odata daca am un idol. Am raspuns ca nu. "Idol" mi se pare un cuvant prea exagerat. Dar daca ar exista vreo persoana pe care sa o admir, ea ar fi aceea. Este intruchiparea feminitatii, a bunei dispozitii si a vietii, toate intr-o singura persoana. Este placuta si energica, radiaza de fericire prin naturaletea ei si imprastie aceasta stare peste tot in jur. Nu as putea niciodata sa ma simt prost sau deznadajduita dupa cateva ore petrecute cu ea. Are efectul unui medicament sau al unui energizant asupra mea. Poate ca acesta este efectul unui prieten asupra ta. Rolul lui este de a-ti fi alaturi, de a te ajuta sa treci peste toate astea.
De fiecare data cand simt ca incep sa ma razgandesc in privinta balului acesta la care ma vad obligata sa merg, deschid dulapul si caut acolo, in spate, hainele imprumutate de la ea si le inspir mirosul dulceag de opium. O simt langa mine, prezenta ei conturandu-se prin tentele din ce in se mai slabe de parfum impregnate in tesatura fina. Orice urma de neincredere dispare si ma simt din nou in stare sa fac fata zilei de maine. Nu mai am voie sa ma razgandesc. In sfarsit am reusit sa fac o decizie corecta, dupa atata timp. Nu voi da cu piciorul la tot din cauza unei clipe de depresie. Nu exista deprimare in aceasta clipa. Exista doar fericire. Emotie si imaginea unei fericiri absolute, perfecte.

Stiu ca am impresia ca nu am voie sa fiu fericita din cauza deciziilor pe care le tot fac. Poate ca nu am. Poate ca faptul ca sunt atat de aiurita si pierd lucruri, ca ar putea fi asa usor sa aleg ceea ce simt, nu ceea ce pare mai simplu...nu este din vina mea. Of, ba este, pe cine incerc sa pacalesc? Nu am dreptul la fericire. Dar cine a spus ca am de gand sa respect regula asta? Poate ca nu vreau sa o mai respect. Poate o sa trec peste si o sa caut cheia intr-un simplu parfum. Cel putin deocamdata...

4 comentarii:

  1. "Nu am dreptul la fericire."---ai dreptul la fericirea, toate lumea are acest drept! Nu te deznadajduii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Agata`te de orice sa fii fericita, de absolut orice. Orice om are dreptul la fericire draga mea, dar mai tine si de noi sa fim fericiti ... cred. In momentele astea nu`s buna de dat sfaturi, am capul meu e gol .. eu toata sunt goala.

    Sper sa`ti dai seama ca meriti sa fii fericita, probabil trebuie sa fii si`un pic mai optimista sa reusesti asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat acest blog, am ajuns aici dintr-un comment complex de pe blogul d-lui Tudor Chirila.
    Am avut prilejul sa ma las purtat printre nuante si parfumuri, in ganduri luminate de nostalgi si decizii din inima valuroasa a adolescentei.
    O sa mai revin. Succes, ai talent!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere