marți, 14 decembrie 2010

Simt , deci traiesc

Motivul pentru care am ales asta, motivul pentru care am ales sa iau decizia cea mai grea, sa fac ceea ce nu-mi este usor in mod obisnuit si as refuza tot in mod obisnuit sa fac ...este pentru ca am inteles ca viata trebuie traita. Trebuie traita, cat o mai avem, cat mai avem timp si posibilitatatea de a face alegeri. Aceste alegeri ne pot schimba viata intr-un mod infinit de placut. Ne pot oferi niste orizonturi la care nici n-am visat, dar pe care le-am ravnit dintotdeauna fara sa ne dam seama cat de mult. Ne dorim. Suntem oameni - normal ca ne dorim! Este ceva care ne defineste, ne face sa fim umani. Dorinta. De ce sa nu o facem sa devina realitate? Acum, cat mai putem. O sa vina un timp cand o sa ne dorim sa o facem si o sa fie prea tarziu. Poate maine nu o sa mai fim. Poate o sa traim inca 60 de ani sau inca 60 de zile, sau chiar minute. Trebuie sa profitam de timpul ramas, sa fim noi insine, sa facem ceea ce simtim, pentru ca faptele noastre sunt cele care ne definesc. Ele arata cine suntem cu adevarat. Si fiecare dintre noi are in el o dorinta de a dovedi ca poate ceva mai mult. Eu pot ceva mai mult. Sunt convinsa ca si tu, care citesti asta acum, poti mai mult. De ce sa nu ne facem viata mai frumoasa, alegand ceea ce ne dicteaza sufletul, si nu ratiunea? Bineinteles, in oarecare limite ;)
Mi-am imaginat de multe ori ca mi s-ar oferi dupa moarte sansa de a trai cateva ore in trupul unui om, dintre stele de unde imi traiesc viata de inger( poate al meu la varsta asta din nou, de ce nu?) ca as mai putea simti si judeca precum o fiinta umana. As fi  lipsita de inhibitii. As lasa balta toate timiditatile astea stupide si as face exact ceea ce imi imaginez ca as face, traindu-mi viata dupa modelul unui personaj de film. Pentru ca asa ar fi, cu siguranta, daca as putea sa traiesc prin ceea ce simt si nu prin ceea ce imi spune ratiunea sa fac.As fi o mica Alice din "Twilight", vesela si nebunatica, vajaind de colo colo, stiind ca, fiind un pic mai <speciala> decat ceilalti, poate face orice simte stiind ca nu are pentru ce sa fie judecata sau de ce sa fie prinsa. Suntem tineri, sa traim, ce naiba?...

"Trebuie sa profitam de momentele astea, E. M-am intors in orasul asta ca sa incep o viata cu tine. Nu trebuie sa uitam s-o traim."

4 comentarii:

  1. iti recomand filmul "been john malcovich"

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie traita la maxim viata, niciodata nu stim ce se poate intampla !

    Dupa o sa regretam ca n`am trait anumite momente atunci cand trebuia ...

    RăspundețiȘtergere
  3. daca te-ai intoarce, sa te intorci neaparat in persoana ta. sa nu incerci traiesti viata altcuiva..

    RăspundețiȘtergere
  4. Starea asta e atat de cunoscută..
    de cîte ori simt aceleași lucruri, exact aceleași
    și chiar ar trebui să profităm de orice clipă
    să încetăm să ne plîngem de milă și să facem lucrurile pe care le dorim din suflet, să trăim :X
    foarte frumos )

    RăspundețiȘtergere