marți, 1 februarie 2011

Camerele II

E o pata de culoare
Ce mi se pierde-n zare
Pe un cerc rotund si alb
Ce mi se roteste-n maini.

Sunt fire impletite, incolore
Ce se urmaresc prin tevi lungi
Si-mi aluneca pe palma-n dungi.
Ce sa fie, oare
Aceste fire plutitoare?

Le ating - din maini imi scapa
Printre degete imi crapa
Umede pielea mi-o-mbraca
Si-mi rad in sunete de joaca.

Ma trezesc din reverie
Si-mi dau seama
Ca-mi spun singura o poezie.

Ma adoarme aceasta leganare
A farfuriei sub jetul de apa
Ce parca e-adusa din mare
Si cursa din ochii mei la izul de ceapa.

Ma gasesc in bucatarie
Scaldata in raze de soare-o mie
Si-n picioarele goale
M-am trezit ca spal vasele murdare.

5 comentarii:

  1. impreuna cu melodia de pe fundal, se creeaza o atmosfera uimitoare...

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place mult blogul tau :D si felul in care scrii :D si avem aceleasi gusturi in muzica :D am si eu blog: www.profund-antianalfabet.blogspot.com si daca vrei sa ne imprietenim uite id-ul meu : halchinadelina

    RăspundețiȘtergere
  3. e minunat cum te pierzi in visare :x pur si simplu un vis colorat care sa te scape de vasele murdare :x.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hey Rose:) Probabil nu ma stii dar am mers in aceeasi excursie la Paraul Rece. In fine, ceea ce vreau sa-ti spun este ca ceea ce postezi tu pe acest blog ma lasa masca. De fiecare data cand citesc cateva randuri scrise de tine, in camera mea se creeaza o atmosfera uimitoare care nu poate fi distrusa nici cand varul meu de 5 ani intra urland;)). Sunt zodia berbec si mereu am cate ceva de spus, dar recunosc, de data asta am ramas fara cuvinte..Ai niste poezii minunate! Bravo.:D

    RăspundețiȘtergere
  5. @Nymphetamine: ma bucur ca reusesc sa creez atmosfera :)
    Ma crezi ca am tot felul de vise in care ma gandesc la cuvantul asta , Nymphetamine, si-i rastalmacesc intelesul pt. ca nu pot sa-mi dau seama ce inseamna? Gasesc tot felul de cuvinte care rimeaza si tot felul de imagini...Ai putea sa-mi spui tu, cea mai sigura sursa? :) Aveam impresia ca nimfetamina e un drog?
    @WaterDrop: Ti-am vazut blogul, este tare dragut si - din cate am observat - esti tare pasionata de cartile Amurg. Imi placi, poate o sa vorbim mai multe, daca tot zici ca avem si aceleasi gusturi ;)
    @Marmo: Exact, Marmo - ceva curat care sa te scape de murdarie - asta caut eu in poeziile mele. :)Si tu ai surprins asta atat de dragut!
    @Luzzie: Probabil nu te recunosc, dar stiu ca am fost in excursie la Paraul Rece. :) Acum trei ani nu-i asa? Cum te cheama, da-mi niste indicii ca sa-mi amintesc.
    :)Sunt incantata ca iti place ce scriu si ca reusesc sa te pierd macar putin prin universul asta ciudat al meu :D. Stiu cum e, si eu am o sora un pic mai mare de atat, dar care nu ma poate distrage cand citesc blogul lui Serban Oprea. Si eu sunt zodia berbec, si eu raman fara cuvinte...Multumesc, mi-a facut placere sa te gasesc!

    RăspundețiȘtergere