sâmbătă, 3 septembrie 2011

Pradă

Uitându-se pe fereastră la peisajul mohorât de toamnă, simți un gol adânc în stomac – o senzație de pustietate, de parcă se rupsese ceva din ea și atârna acum ca un hoit în copacii încărcați de culori. Îi simțea parcă mirosul greu peste tot în jurul ei, plutind în aerul de afară și intrând în cameră pe geam. Se simțea rece, lipsită de vlagă, ruptă de realitate într-un glob de sticlă, înconjurată de fantasmele ei.Părea singură și neputincioasă așa cum își întindea mâna de o fragilitate cadaverică să dea la o parte frunzele uscate de pe pervaz, încercând să-și oprească tremurul interior. Avea un gust amar în gură și îl simțea curgându-i ca o otravă pe gât până jos de tot, în vârful degetelor, chircite de durere într-o zvâcnire violentă. Își simțea corpul greu, străin, departe de ea, așa cum stătea acolo cu mâinile strânse la piept, încercând să se adune. Avea ochii larg deschiși, cu o privire ascuțită de om înfometat care nu mai poate gândi în fața nevoilor organice, care înțepenește în loc de teamă să nu-și mai poată controla trupul tremurând de emoție. Nu putea reacționa în niciun fel, nu putea decât să stea pe loc și să privească în gol, strângându-se în corpul mic, dar puternic în senzațiile de furie ce-i curgeau prin sângele fierbinte, încrețindu-i pielea dezgolită și întărindu-i oasele albe prin membrele încordate. Părea un animal de pradă așa cum stătea acolo, la pândă lângă geamul transparent, dar golul din ea o făcea vulnerabilă la orice atingere, transformând-o pe ea în prada vârfurilor ascuțite ale crengilor ce se înălțau până la ea.


7 comentarii:

  1. semne ca a venit toamna si tot ce inseamna ea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos :) de fapt tot ce inseamna toamna e frumos .

    RăspundețiȘtergere
  3. AndreEa: E frumoasa toamna, dar eu am vrut sa pun accent pe sentimentele de singuratate pe care ni le provoaca..

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e, desi e anotimpul in care eu ma simt cel mai bine..

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma simt toamna. Desi sunt baiat, si imi place toamna pentru ca nu e nici cald nici frig, si pot sa-mi iau pantaloni lungi fara sa ma simt ciudat, acum chiar ma simt toamna, din prisma a ce ai descris. Am parasit-o pentru ca am aflat ca vorbea cu unu.. Dar nu-mi pare rau. Imi pare rau doar de singuratatea pe care o am. Imi pare rau de fiecare tresarire pe care mi`o da telefonul cand suna. Imi pare rau de fiecare data cand ma trezesc si sar la telefon poate am vreun mesaj. Imi pare rau ca ma simt toamna...
    Chiar este o tresarire sa stii. Multumesc ca ai scris si ca mi-ai intrat pe blog ca apoi sa ti-l pot vizita eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea, știu ce vrei să spui. Fiecare dintre noi are un anotimp preferat, cu care se identifică și în care se simte aparte. La mine e iarna, la tine e toamna.

    Valy, toamna este un anotimp foarte greu, iar dacă nu ești destul de mulțumit și de împăcat cu ea ca să o poți înfrunta cu degajare, te doboară.
    Să nu-ți pară rău că ai părăsit-o dacă așa ai simțit nevoia și așa a fost cel mai bine..Te-ai fi consumat mai departe degeaba din cauza ei. Îndoiala este ceva ce nu ar trebui să aibă loc într-un cuplu.
    Mulțumesc și eu pentru tresărire și pentru că ai înțeles cu adevărat ce am vrut să spun aici, dar nu lăsa toamna să te facă să te simți așa prea mult timp. E dureros.

    RăspundețiȘtergere
  7. bună, Rosaline.
    e plăcut să știi că cineva e interesat(ă) de ce scrii.
    - din copilărie (V) e postată pe;
    benungarmartin.blogspot.com
    o seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere