duminică, 4 septembrie 2011

Scris pe trup

"Articulatia degetelor, limbajul surdomutilor insemnand pe trup setea de trupul celuilalt.
Cine te-a invatat sa-mi scrii pe spate cu sange? Cine te-a invatat sa-ti folosesti mainile ca pe un fier inrosit? Ti-ai gravat numele pe umerii mei, m-ai marcat ca apartinandu-ti. Buricele degetelor tale s-au transformat in presa de tipar, imi imprimi un mesaj pe piele, iar fiecare atingere a ta transmite un mesaj corpului meu. Codul tau morse interfereaza cu bataia inimii mele. Inainte de a te intalni inima-mi batea regulat, ma bazam pe ritmul ei, avusese perioade de mare activitate si se intarise. Acum, tu ii modifici ritmul cu propriul tau ritm, canti la mine, bati darabana pe mine, iar eu iti raspund incordandu-ma.
     Scris pe trup e un cod vizibil doar intr-o anumita lumina; acolo sunt acumularile de-o viata. In anumite locuri palimpsestul de atat de adanc gravat ca literele par a fi braille. Imi place sa-mi tin corpul strans in sine, ferit de ochi iscoditori. Niciodata n-am dezvaluit prea mult, n-am spus toata povestea. Nu stiam ca tu ai maini care pot citi. M-ai tradus recreandu-ma in propria ta carte.”

"Scris pe trup" - Jeanette Winterson

8 comentarii:

  1. Frumos . Cotesti carti foarte frumoase si interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos fragmentul. O saptamana frumoasa iti doresc!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca nu te-am dezamagit, Andreea...
    O saptamana frumoasa si voua!

    RăspundețiȘtergere
  4. mi dor sa fiu acasa la ora pranzului, sa citesc langa un ceai rece, sa miros cum taman a plouat.. mi dor de un clasic..

    RăspundețiȘtergere
  5. mias dori si eu sa o citesc poate cineva sa mio dea in pdf sau un site unde o pot gasi pe net
    id meu e ioana_dec89

    RăspundețiȘtergere