luni, 16 ianuarie 2012

Choses des femmes VI

"Când o chem în minte cum era atunci, apare fără chip. Trebuie să i-l reconstruiesc. Frunte înaltă, pomeți înalți, ochi albaștri, spălăciți, buze arcuite, fără adâncitură, bărbie puternică. Un chip mare, aspru, femeiesc. Știu că îl găsisem frumos. Dar nu frumusețea lui o văd înaintea ochilor.
[...] Îmi amintesc că uneori mișcările, ținuta, corpul ei erau lipsite de suplețe. Nu pentru că ar fi fost atât de greoaire. Părea mai degrabă că se retrage înăuntrul trupului ei, lăsându-l, ca și pentru sine însăși, netulburat de vreo comandă a creierului, în voia ritmului calm, uitând parcă de lumea exterioară. Aceeași uitare de lume ca-n felul cum își pusese ciorapii. Aici însă n-a fost greoaie, ci ușoară, plină de grație și seducție - seducție ce nu era sân sau coapsă sau picior, ci poate îndemn de uitare a lumii înăuntrul trupului."

("Cititorul" - Bernanrd Schlink)

5 comentarii:

  1. sunt indragostita de felul cum scrii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nymphetamine : daca tu esti indragostita de felul cum scrie Rosa , afla ca eu sunt si dependent :d . Rosa , ma lasi ca de obicei mut in fata cuvintelor spuse .

    RăspundețiȘtergere
  3. E cu adevarat frumos felul in care autorul observa acest contrast dinlauntrul femeii respective.
    Cand zic "frumos" nu ma refer la "minunat" sau "misto" sau "super". Pur si simplu... frumos!

    P.S. Iti multumesc foarte mult pentru incurajari. Ma ajuta mult. Ma simt onorata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Contrastele si lucrurile neobisnuite sunt cele care dau frumusetea unei fiinte. Daca am fi cu totii frumosi dupa un standard nu ne-am mai putea numi frumosi, ci...obisnuiti.

      P.S.: Cu placere. Ma simt flatata de vorbele tale - sper sa nu te dezamagesc!

      Ștergere