sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Si ninge, in sfarsit...

...si ninge, in sfarsit, si ninge cum nu a mai nins o iarna-ntreaga si cum cerul meu a uitat s-o faca.
...si ninge, in sfarsit, mai frumos ca niciodata, ca la inceput, cand a-nvatat s-o faca, liber si dezordonat, cazut, ca-n mainile stangace ale copilului.
...si ninge, in sfarsit, si ninge greu, cu fulgi grosi de puf, de puf din nori, caci s-au prefacut in ploaie.
...si ninge, in sfarsit, si-mi ninge-n palme, in par, pe pleoape, dupa ce-a tanjit in asteptare, sub cerul inghetat de iarna, sub crusta alba de zapada ce-a intarziat sa se sparga.
...si ninge, in sfarsit, cum mi-am dorit-o, si simt cum fiinta-mi se umple de lumina - lumina alba din ploaia de zapada, lumina alba cum nu am mai primit de-un an, iar trupul meu isi cere doza de cer.

13 comentarii:

  1. ,,Cum cerul meu a uitat s-o faca"-absolut geniala fraza!

    RăspundețiȘtergere
  2. si ninge in sfarsit:x genial post, si geniala si vremea de afara:x ninge si la mine:x ah...luni la liceu bulgareala:x

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie imi place cand e noapte si ninge cu fulgi mari si eu ma uit pe geam la ei :x

    RăspundețiȘtergere
  4. Fulgii mari si sticlosi vin sa acopere repere pierdute, sa ascunda lacrimi printre apa lor. Ninge si e frumos. Doar atat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Lavi, e foarte dragut din partea ta!
    L-am copiat deja pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoasa este iarna , cand fulgi de nea danseaza de parca ar fii ultimul lor drum !

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate, in zona in care locuiesc eu nu a nins din plin, ca in ceilalti ani. M-as fi bucurat cu adevarat daca se intampla asta... Dar aici doar fulguieste in unele zile mai friguroase, dupa care totul se topeste si ramane doar umezeala, ca dupa o ploaie usoara.
    As fi vrut sa "inot" in zapada. Sa fie atat de frig si de frumos incat sa-mi apreciez mai mult caldura sufleteasca insa... nu eu fac legea.
    Desi... pe blogul tau gasesc tot timpul zapada calda de care am nevoie <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca simti asta :)
      cat despre zapada, si la noi a fulguit la fel de superficial, nu trebuie sa suferi dupa ceva ce nu a avut loc nicaieri de altfel. poate decat la munte. dar nu avem noi norocul asta :) cu totii asteptam o iarna adevarata, dar mai avem de asteptat. Drept dovada ca a nins, deci macar o dorinta ne-a fost indeplinita.

      Ștergere