sâmbătă, 22 septembrie 2012

Viata nu este decat un proces constant de mutatii sufletesti



Atinge-ma acolo unde stii ca ma doare si apasa-ma tare. Nu te uita la fata mea, nu-mi lua in seama gemetele si strambaturile. Numai pe corp ma doare, nu si pe suflet. In mine, ceva canta de bucurie, iar sangele se zbate in culoarea stridenta a vietii, nu in cea neagra a intunericului, asa cum imi curge de obicei. Acum, toate gaurile imi sunt astupate – durerea nu mai are pe unde iesi, si nici viata din mine, si nici intunericul, nici rosul, nici sufletul, nici nimic din ce-o mai fi in mine, inchis, vechi si putrezind.  Mi-am pus viata la pastrat, stii ? A inceput sa miroasa, sa mucegaiasca. Trebuie sa traiesc. 

Nu vreau sa mor prematur, cel putin nu de o boala de neinteles a invelisului astuia strain.
Asa ca...fa-ma sa ma doara. Nu am sa cracnesc de data asta, promit. Nu am ce sange sa mai vars, ce lacrimi sa scuip prin ochii stricati de nesomn. Nu am gauri care sa se mai rupa cand ma atingi, nu am culoare care sa se stinga, nu am frumos care sa se stearga. Sunt urata acum, deosebit de urata – oribila, nu asa spuneai ? Sunt o bucata de invelis uman, cusuta pe toate partile cu copci proaste si decojite pe la margini, aspra si decolorata ca o hartie veche mototolita in mii de coltisoare.  Sunt ceva ce nu mai e, pentru ca, atunci cand am fost, nu ma voia nimeni.


7 comentarii:

  1. Esti criminala !! :))
    Offtopic, iti recomand sa renunti la codul de verificare la comentarii, e foarte stanjenitor, chiar daca tie nu iti apare, eu sincer nu ii vad rostul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama ca am facut-o special, nu-i asa? :))
      Offtopic, am renuntat, intr-adevar la codul de verificare, si pe mine ma deranja ce-i drept, aveam nevoie doar de un impuls ca sa il elimin de acolo. sper sa nu ma trezesc cu cine stie ce spamuri acum. dar, deh, fie ce-o fi. cel putin sa nu se mai simta stresati cititorii mei :)

      Ștergere
    2. Cred ca am stat intr-o zi 10 minute sa tot incerc la coduri. Nu descifram niciunul:)) Spamurile mai apar dar sunt destul de rare la mine cel putin.

      Ștergere
    3. stiiiu, si mie mi s-a intamplat. daca cele de dinainte mai erau cum mai erau,astea sunt indescifrabile. prea exagereaza cu securitatea. de aceea le-am scos si eu - stiu cat tb sa fie de deranjante si pt voi.

      Ștergere