marți, 18 septembrie 2012

Ultimele idei ale fluturelui care nu putea sa zboare



… si iti promit ca moartea mea va fi ceva placut. Nu vei fi nevoit sa te uiti apoi la mine cu ochi mari si speriati de privelistea dizgratioasa a unei amarate invinetite de loviturile sangelui. Nu trebuie sa te uiti deloc, de fapt. Trebuie doar sa stii :
…criminalul meu va fi cineva bun, caci nu-mi va face un rau. Ciobul care mi se va-nclesta in maini, tragandu-ma spre el, nu va fi greu, si nici incarcat de otrava, cum sunt cuvintele voastre stridente, atat de urat ascutite in colturi de dinti pe gurile voastre rosii. Voi sunteti cei care va inecati cu sange in fiecare zi pentru ca va place prea mult sa muscati gramezile de suflete dulci care vi se ofera.
Eu vreau ceva simplu. Eu nu stiu a manca suflete. Eu stiu doar a bea apa si a dormi frumos pana la ora zece. Sunt copilul cuminte caruia ii place sa deseneze si sa asculte muzica si povesti in care cineva mereu invinge la sfarsit. Numai ca... eu nu vreau sa aflu cine invinge aici. Pentru ca… aceasta calatorie nu are sfarsit. E o fantasmagorie. Nu sunteti atat de interesanti incat sa-mi bat timpul pentru voi.Timpul meu valoreaza mai mult de atat. Nu pot sa-l irosesc. Asa ca vreau sa-l pun la pastrat.
Vreau sa opresc timpul, intelegi?
"Vai, ce aiurezi!?" ai sa gandesti.
Dar sunt cat se poate de serioasa, ai sa vezi...
Asa ca vreau sa incerc. Vrei sa ma ajuti ?
Fluturele meu in triunghi de sticla imi va desena cuvinte frumoase pe mana, nu ma doare atingerea lui, stai linistit. Vrei, dara, sa mi-o citesti ? Citeste-mi mana, citeste-mi corpul, citeste-ma pentru ca mai apoi sa mi te povestesti in fiecare seara pana la sfarsit. Pana la sfarsitul acestei calatorii, daca te vei simti vreodata singur. Atata vreau. Sa-mi citesti.Tine-ma de mana... pana cand voi ajunge eu la sfarsit.
Vrei, dara, sa mi-o citesti ? Spune da. Inainte ca fluturele meu sa ma muste de noapte buna.

5 comentarii:

  1. de unde ai atat de multă inspiratie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) da-mi voie sa iti multumesc, draga Bianca, pentru ca imi citesti scrierile si mereu esti aici cu cate o vorba frumoasa. sa nu crezi ca nu apreciez asta, desi nu o spun de fiecare data.
      cat despre inspiratie... pur si simplu. fiecare chestie marunta imi trezeste o fantezie, iar aceasta fantezie se poate transforma intr-o imagine pe care o poate vedea toata lumea. uneori am impresia ca nu o ilustrez asa bine, dar tot simt nevoia sa o fac, sa incerc. ma bucur sa vad ca reusesc, cel putin in opinia voastra.

      Ștergere
    2. E mereu o placere sa citesc. Postarile tale imi aduc linistea, si parca ma vindeca, asta desi de multe ori ma intristeaza rau.
      E doar o imprsie faptul ca nu ilustrezi imaginile asa bine, asa cum toti tindem sa ne subestimam de multe ori.

      Ștergere
  2. Mi se pare că o asemenea frumoasă şi tânără personalitate ar şedea mai bine-n lumea viilor decât în lumea morţilor. De altfel, parcă nici nu vrea să moară, de aia visează un asasin-prieten.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce interpretare interesanta. cine stie - poate ai dreptate :)

      Ștergere