joi, 14 iunie 2012

Winter takes a long time

Si daca ti-as spune ca iarna nu m-a parasit? Inca. Da, inca. Si daca ti-as spune ca sufletul mi se infige adanc intr-un trup prea alb in vara asta rosie de caldura? Si daca ti-as spune ca la ferestre florile mi s-au oflit, si daca ti-as spune ca degetele imi sunt reci, crispandu-se la capatul mainilor infiorate de frig cu porii arcuiti in spini micuti infloriti de-a lungul pielii cu sutele - singurele fire de materie ce s-au nascut in interiorul acestor pereti. Si daca ti-as spune ca la mine in casa mereu e frig, iar luminile calde ale astrului se prefac in dare fantomatice noaptea si ma bantuie reci pe cearsaf, prin casa, oriunde ma duc, oricat as inchide zavoarele si as trag draperiile, ele intra pe sub usa si prin gaura de cheie, si imi lasa urme pe ochi, caci de aceea negrul mic al pupilelor s-a micsorat intr-atata in cristalinul alb.
O simt in apa, o simt in pamant, acolo adanc, in ghivecele triste ce au uitat sa mai dea flori, se vede crusta uscata, se vede o bruma, un puf. Alb. Ca zapada. O simt in privirile reci care se arunca ascutite in jur, si o simt in mainile tremurand de frica, in transpiratia umeda ce se lasa pe spatele incordat ca de felina... O simt. iarna nu a plecat, iarna nu pleaca. Pentru ca eu nu stiu sa o izgonesc. Pentru ca eu nu stiu sa izgonesc nimic.

5 comentarii:

  1. Incearca sa aprizi o luminare,poate se face mai cald si la tine.Foarte frumos.Te astept si pe la mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am lumanari :) Si cat de mare poate fi caldura unui palpait de flacara...

      Ștergere
  2. Poate aceasta ,,iarna" este putin mai insistenta...dar asta nu inseamna ca nu poti sa o alungi. Trebuie sa poti...Dupa aceasta iarna vine primavara iar odata cu primavara vine si caldura . Cateodata un mod de a scapa de ,,iarna" o reprezinta indiferenta. Priveste dincolo de ea si uita de toate zilele reci pe care le-ai avut si atunci vei reusi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasa soarele sa invinga iarna :) Incearca...
    postarea este superba, chiar nu mai am cuvinte :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt momente, ca acesta de acum, in care regret atat de mult ca cele mai bune articole necesita cele mai puternice dureri.
    Lasa lumina sa-ti patrunda-n suflet, in vene, in piele, si totul va fi bine.

    RăspundețiȘtergere