luni, 6 februarie 2012

Cârcelul

Un pas usor pe strada cu suprafata dura, membre fluide care curg si se ridica la fiecare miscare, despartindu-se lejer de sol. Talpi moi incaltate, talpi ce, ridicate pentru o secunda in aer, se desprind de orice legatura pentru a-si trage rasuflarea umeda si a se intoarce in pantoful alb, la loc pe pamant. Un drum parcurs ca un zbor usor, un zbor legat de gravitatia inevitabila, in jos.
Si, intr-o clipa de visare, cand gamba subtire se ridica pentru inaintare a mia oara, intr-o repetitie ajunsa reflex - brusc, caderea.
Junghiul ascutit ce porneste din mijlocul talpii ca un carlig gros ce te trage in jos, tot mai adanc lipit de pamantul dur, strangandu-se tot mai tare intr-un ghem de durere in incercarea de a-l ridica doar pentru o clipa, in palma speriata ce porneste a-l apasa incet, pentru a-i usura durerea. Schiopatatul pe un singur picior, intregul corp chircit in jurul unui singur punct din membrul stang, care pare sa se stranga inauntru, tot mai sus pe gamba, spre genunchiul rotund, intepenind, rand pe rand, oasele slabe. Incremenita pe o fasie de drum, o fata cu piciorul ridicat ca intr-un pas curios de dans modern priveste fix inainte, cu degetele apasate de talpa indoita, in asteptare. Asteptand ca durerea, astfel oprita in trupul teapan, inselata de tacerea rece a oaselor, sa coboare incet din picior, la loc in pamantul dur, care incercase din nou, fara succes, de-o fiinta vie sa se prinda, in ascensiunea sa disperata catre cer.

11 comentarii:

  1. Filmul "Black Swan" e dovada vie a ceea ce ai descris tu in articolul asta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu l-am vazut inca ;) dar ma bucur ca m-am ridicat la un nivel asa inalt.

      Ștergere
  2. frumos.. .,. imi place cum exprimi cuvinte care au un inteles profund

    RăspundețiȘtergere
  3. Rosaline : Scrii extrem de frumos , nu te-ai gandit sa scrii o carte ? sa publici undeva ? sau sa scrii poezii...
    Imi place enorm sa iti citesc articolele in fiecare zi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-am gandit de multe ori, viorel, dar nu vad cu ce ar schimba asta ceva. eu scriu indiferent daca sunt publicata sau nu, iar sansele ca acest lucru sa se intampla sunt prea mici.
      am scris si poezii, daca te uiti prin arhiva, prin iunie si august.
      ma bucur ca iti plac si sper sa iti placa si in continuare.
      o sa scriu in continuare, atata timp cat va place ce scriu.

      Ștergere
  4. @Rosaline : Nu schimba cu absolut nimic .Si eu scriu poezii ...si ma ,,lupt" de ceva vreme sa le public si nu reusesc datorita costurilor materiale prea ridicate de care nu dispun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa inteleg ca stii deci la ce ma refer. :)
      nu trebuie neaparat sa publici pentru a fi citit.
      toata tevatura cu banii si asa mai departe ar strica farmecul.
      si noi scriem pentru ca asa simtim, nu pentru altceva.

      Ștergere