joi, 9 februarie 2012

Dintre nori

"Dincolo de multul acestei clipe
auzi respiratia plina a vietii
in sensuri."

A. Weimer


O clipa daca te opresti in loc, poti auzi zapezile cazand tacute din nori si asezandu-se atat de incet pe cladirile orasului incat nici nu le poti observa. In fiecare zi mai cad bucati din nori, aici jos, dar sunt atat de reci incat am inghetat toata. Oamenii le murdaresc cu urme din pasii lor grei, pamantul cu negrul adancului sau, iar copacii le zgarie cu ramuri cazute. Doar o clipa dureaza forma lor pura, imaculata, asa cum a fost suflata dintre nori, o clipa inainte de a se aseza intr-o palma poate si de a se topi. Caci ce e acolo, sus, nu dureaza mai mult de o secunda aici, jos.
Atat de putin, neobservabil.
Si totusi, daca as fi acolo, atunci...


O clipa daca ma opresc din goana mea si stau pe loc, o clipa atunci cand ies din casa sau de la metrou, o clipa din galagia de pretutindeni care ti-a umplut urechile de-un bazait care bate-n gol, o clipa daca te opresti in mijlocul zapezii, afara, singur doar tu si mult alb, poti sa auzi tacerea in chipul ei cel mai placut, asa cum numai iarna o poti auzi. Izolata de oameni, de copaci si de viata, pari ca ai urechile infundate cu vata groasa si ca orice sunet a disparut. Esti doar tu, propria respiratie si norii cazand in jurul tau.
Ca si cum ai visa.
Ca si cum, cu atatea gramezi din ce-a curs din nori, cu atatea gramezi de omat, cum le numim aici, jos, gasesti o lume diferita, chiar si pentru cateva saptamani, o lume simpla si curata, mai aproape de cer. O lume creata din ceva ce noi nu putem intelege, caci totul pare sa se schimbe in aceste cateva zile. Lucrurile se opresc in loc si, daca stai sa te gandesti, este chiar placut. 
Asta se simte in aerul de pretutindeni, asa te simt mai aproape, caci numai in bucati celeste te pot regasi, langa mine, bucati ce cad in acelasi timp, poate, si pe obrajii tai rosii de frig, si goi de sarutari. 
Ne-nvaluie o patura de nea, si nu mai este nimic dincolo de ea.
Decat o frantura de perfect si una de vis coborat in realitate.
Dintre nori...

8 comentarii:

  1. De fiecare data dai o nuanta magnifica unor cuvinte care sunt formate din simple litere pe care le unesti cu iubire si cu pasiunea de a scrie .

    O seara placuta si toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
  2. "doar" o clipa"..si totusi,e loc de atatea interpretari..

    RăspundețiȘtergere
  3. doar o clipa? si clipa conteaza, dar o clipa...e prea putin etern.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoasa e iarna ta...! Ideal de alb, puritate ... pura.

    RăspundețiȘtergere