sâmbătă, 4 februarie 2012

Mi-e rau

Mi-e rau. M-am imbolnavit de mizerie. Si este nevindecabila.
Cel putin acum, cu toata zapada asta, albul imaculat mai sterge din ea, dar parca e prea stralucitor, prea exagerat, prea chici.
Mi-e rau. In ce s-au transformat iernile noastre impotmolite in noroaie, in oameni care, priviti de sus, de creaturile stelare, par in hainele lor intunecate si groase pete murdare pe o panza proaspat spalata. Caci, desi ninge-n fiecare noapte, desi din nori curge mult alb si-o acopera, ea aceeasi ramane pe sub straturile de iluzie cereasca. Sa ne-inghita sub zapezi ar vrea poate cerul, sa ne-acopere de tot in imbratisarea-i rece de gheata, sa uite de noi si sa nu ne mai cheme chipurile inrosite de rautate de sub ele. Inghetate sa fie pe veci intr-o crusta rautacioasa, imortalizandu-le momentele cele mai urate, caci acelea sunt cele care au pangarit curatul minunat al iernii.
S-a stricat iarna asa cum un fruct mucegaieste in coaja-i inchisa la culoare inainte de vreme. Oamenii la fel. Totul se strica si moare intr-un sfarsit, chircit intr-un putin urat, adunandu-si mizeria intr-un colt de viata. 
Oare e contagios? In carantina am sa cad cu usile si ferestrele sigilate mortii.
Mi-e rau. As vrea sa dispar dintr-o lume ce-mi murdareste visele intr-un asemenea fel.
Mi-e rau - sunt bolnava. Am decis in paturi sa-mi inchid ochii, sa nu vad mizeria ce ma-nconjoara, caci de inima rea as muri pe data. Ma voi trezi cand norii o vor sterge, o vor lua cu ei departe ca pe un cosmar urat. Daca inca mai sper in asa ceva.

4 comentarii:

  1. Ma bucur ca mi-ai luat-o inainte. Si eu am vrut sa scriu ceva de genul asta... dar cu siguranta tu ai facut-o mai bine decat as fi putut-o face eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rosaline : ca de obicei m-ai lasat fara cuvinte !

    RăspundețiȘtergere
  3. Zapada acopera mizeriile, dar cand se va topi, totul va curge pe strazi din nou. Aceleasi mizerii ne vor intepa privirile. Poate ca vom iesi la curatenie de primavara, poate ca ne vom curata de mizeria celorlalti.

    RăspundețiȘtergere