joi, 23 februarie 2012

Prostie

Au inceput sa curete zapezile, sa sape in straturile groase si sa scoate pamantul murdar la suprafata. Naivii, au impresia ca apele ii vor ineca, iar gheata ii va dobori in mers, ca albul ii va orbi in cele din urma si ca nu-si vor mai putea urmari drumurile uscate si lipsite de noima. Sterg tot ce e frumos aici, dar nu isi dau seama. Ei curata zapada, murdarindu-se pe ei, iar zapada se duce, trista, inchegata in somoioace mari ca de vata imbibate de prea mult aer si respiratii innegrite de fum, precum se face cea dulce de zahar dupa cateva minute, refuzand degetele ce o ating peste tot, rupand din ea.

Si omuleti ciudati se strang pe acoperisuri si ii privesc de la fereastra cum ajung pana la nivelul geamului meu, si ma ascund dupa perdele si astept sa plece, sa nu ma observe, sa nu ma murdareasca cu privirile lor lacome de oameni infometati mereu dupa mai mult. Au capatat zapada, au atins norii, acum unde incearca sa ajunga, ce mai vor sa cucereasca - cerul insasi? Din fericire, nu exista nici scara, nici acoperis suficient de inalt pentru aceasta.

4 comentarii:

  1. Prea mult zapada.Prea multa iarna.Mi'e imi e dor de primavara.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie imi place iarna, dar anul asta a fost nebunie, nu a mai nins de mult in felul acesta.
    ma enerveaza in general cand se pun si dau zapada la o parte, o rascolesc si strica aspectul alb al trotuarelor si soselelor, dar la cata zapada a fost acum, pana si eu mi-am dorit s-o curete. acum frumusetea a trecut si induram mizeria unei zapezi intinate de noroi si altele (nu zic ce..)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi placea iarna.. anul asta mi-am schimbat parerea :s

    RăspundețiȘtergere